Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 3 œufs
- 40 g de sucre en poudre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 400 g de bananes
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4029 kJ / 961.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 120.2 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Charlotte au pain de mie
2 Std. 30 Min
Baba à la noix de coco
2h
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4h 20min
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Bûche royale
3h 50min
Charlotte chocolat-coco
12h
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1 Std. 20 Min
Gâteau chocolat-abricot
2h
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Tiramisu à la banane
12 Std. 15 Min