Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 4 œufs (dont 1 battu)
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 170 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 100 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 20 g de rhum
- 80 g de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1329.3 kJ / 316.7 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Brioches fourrées au praliné
2 godz. 45 min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10 min.
Minipanettoni
2h 30min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Pastis landais
2h 30min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Madeleines à l'orange
1h
Brioche parisienne
24h