
Urządzenia i Akcesoria
Pommes dauphine (nouvelle recette)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
d'eau650 g
-
de pommes de terre à chair farineuse, coupées en morceaux600 g
-
de beurre doux coupé en morceaux80 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts1 ½ c. à café
-
d'huile de friture500 g
-
de farine de blé120 g
-
œufs3
-
jaunes d'œufs4
-
de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts2 pincées
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
932 kcal /
3868 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
77 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pomme de terre
10 Przepisów
Francja
Francja