Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse, coupées en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'huile de friture
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 4 jaunes d'œufs
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3868 kJ / 932 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras de canard
72 Std.
Cassoulet
13h
Omelette norvégienne revisitée
5 Std.
Pommes duchesse
1 Std.
Iles flottantes
1 Std.
Mayonnaise
5 Min
Terrine de canard
24h
Pâté en croûte
7h 45min
Pâté de lapin en croûte
5 Std. 30 Min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Meringue classique
3h 25min
Sauce gribiche
15 Min