![Pommes dauphine (nouvelle recette) Pommes dauphine (nouvelle recette)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B81F1865-11F6-4C53-BE7C-00F8BE73D7D5/Derivates/5EC50CB1-D189-4192-BAC2-7745EF3B24C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse, coupées en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'huile de friture
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 4 jaunes d'œufs
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3868 kJ / 932 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pommes duchesse
1 godz.
Meringue classique
3h 25 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min
Sauce gribiche
15 min
Gougères aux champignons de Paris
1 godz. 30 min
Soufflé au fromage express
50 min
Ravioli maison
2 Std. 15 Min
Mayonnaise
5 Min
Quenelles nature sauce nantua
3小时 40 分钟
Pâté en croûte
7sa 45 dk
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2 godz. 5 min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min