Couronnes des Rois aux fruits confits

Couronnes des Rois aux fruits confits

4.5 197 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz.
10 portions

Składniki

La veille
  • 150 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de rhum
  • 150 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau tiède
  • 25 g de levure boulangère fraîche
  • 650 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g d'eau de fleur d'oranger
  • 50 g de lait
  • 3 œufs
  • 2 pincées de sel
Le jour même
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 100 g de sucre perlé
  • 100 g de fruits confits variés, en petits morceaux
  • 50 g d'amandes effilées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.8 g
Kalorie 2137 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...