![Amandine aux abricots Amandine aux abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A7DF0298-F00A-49A6-A4ED-CFB4576E7718/Derivates/12AEF4D0-0772-421E-BA80-7B216402BABF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de beurre doux
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1000 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2925 kJ / 700 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots
55 min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte amandine aux mirabelles
1ч. 30 мин.
Moelleux aux pommes
50 мин.
Tarte poire-chocolat
55 min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Flaugnarde aux poires
50 мин.
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Tartelettes amandines aux figues
1ч. 30 мин.
Le drômois
12h 45min
Carrés gourmands aux abricots
3ч.
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 мин.