Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de beurre doux
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1000 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2925 kJ / 700 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Carrés gourmands aux abricots
3h
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tartelette orange-pistache
1 Std.
Moelleux aux pommes
50 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 godz. 10 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Tarte poire-chocolat
55min