Amandine aux abricots

Amandine aux abricots

4.5 171 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La pâte
  • 100 g de sucre en poudre
  • 125 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 1 œuf
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 100 g de beurre doux
  • 2 œufs
  • 120 g d'amandes en poudre
  • 120 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 1000 g d'abricots frais coupés en deux et dénoyautés
  • 125 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13.8 g
Kalorie 2925 kJ / 700 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 66.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...