![Sablés nantais Sablés nantais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0968E907-39AC-4FDF-B76D-E3A90CC5C509/Derivates/5b3b27d1-4855-4217-9226-61de5fd05c80.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre demi-sel mou, coupé en morceaux
- 150 g de sucre en poudre
- 330 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 œuf entier
- 35 g de lait
- 1 jaune d'œuf, battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 469.9 kJ / 112.1 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Biscuits à la confiture
1h
Cigarettes croquantes à l'amande
1h 30min
Langues de chat à la vanille
15 Min
Gâche vendéenne
3h 20min
Madeleines
30 min
Biscuits au citron
50min
Rochers coco
40min
Biscuits aux amandes
35min
Sablés bretons
50min
Speculoos maison
4h 30 min
Palets bretons
2h