Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre demi-sel mou, coupé en morceaux
- 150 g de sucre en poudre
- 330 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 œuf entier
- 35 g de lait
- 1 jaune d'œuf, battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 469.9 kJ / 112.1 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Madeleines
30 Min
Biscuits aux amandes
55min
Biscuits au citron
50 Min
Rochers coco
40 Min
Biscuits aux amandes
35 Min
Sablés choco-coco
45 Min
Tuiles aux amandes
25 Min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Palets bretons
2 Std.
Langues de chat à la vanille
15 Min
Sablés bretons
50 Min