Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 70 g d'amandes en poudre
- 100 g de farine de blé
- 70 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 324 kJ / 78 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Butterbredele
2h 30 min
Manneles
1h 30min
Schwowebraedele
1h 10min
Bredele à la cannelle
1h
Vanille Kipferl
35 Min
Bredele à la noisette
1h
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30 min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Streusel
2h