Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de blancs d'œufs (2-3 œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 71.6 kJ / 16.9 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chouquettes pralin
40 Min
Meringues fantômes
3h 30min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons lapins de Pâques
48 Std.
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Chouquettes
1 Std.
Guimauves à la fraise
3h 35min
Meringues à la pistache
2 Std. 30 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.
Meringue classique
3h 25min
Tarte tropézienne
3 Std.
Macarons au chocolat
24h