Urządzenia i Akcesoria
Warzywa na parze z miodem i cytryną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 łyżka miodu
-
1 łyżka sosu sojowego jasnego
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
188.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
417.8 kJ /
99.8 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
16.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowany kurczak i bulion
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min