Warzywa na parze z miodem i cytryną
TM6 TM5

Warzywa na parze z miodem i cytryną

4.5 (96 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 800 g warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
  • 10 g oleju sezamowego
    lub 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego, jasnego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
417.8 kJ / 99.8 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
4.6 g
Sód
188.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy