
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa na parze z miodem i cytryną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)800 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
korzenia imbiru, świeżego obranego5 g
-
oleju sezamowego10 g
-
miodu1 łyżka
-
sosu sojowego jasnego1 łyżka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
99.8 kcal /
417.8 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
188.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska