Warzywa na parze z miodem i cytryną

Warzywa na parze z miodem i cytryną

4.5 105 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)
    800 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • korzenia imbiru, świeżego obranego
    5 g
  • oleju sezamowego
    10 g
    10 g oliwy z oliwek
  • miodu
    1 łyżka
  • sosu sojowego jasnego
    1 łyżka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 99.8 kcal / 417.8 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 188.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...