
Urządzenia i Akcesoria
Chlebki śródziemnomorskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 sztuki
Składniki
-
rozmarynu, suszonego2 łyżki
-
mąki pszennej450 g
-
soli½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia rąk i posmarowania chlebków20 g
-
wody letniej180 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych50 g
-
czarnych oliwek, bez pestek odsączonych200 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1105 kcal /
4621 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
168 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min