![Chlebki śródziemnomorskie Chlebki śródziemnomorskie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B680E5BD-9C5D-4DF8-ABDF-7CE429E9A4CB/Derivates/9661B9BC-2D60-41B9-88E9-25A6FEE3880E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 łyżki rozmarynu, suszonego
- 450 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia rąk i posmarowania chlebków
- 180 g wody, letniej
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 200 g czarnych oliwek, bez pestek, odsączonych
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 4621 kJ / 1105 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 168 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2h 20min
Chlebek piwny
1hod. 20min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1h 45 min
Chleb musli
1h 45 min
Ciabatta
4 Std. 40 Min
Bułeczki jogurtowe
1 Std.
Chleb wiejski
2h
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb pszenny
1h 30min