Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cukru
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.3 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1381 kJ /
330.1 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Panna cotta
3 godz. 15 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Flan karmelowy
3 godz.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min