Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    70 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    500 g
  • cynamonu, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    70 g
    70 g cukru
  • płatków owsianych
    70 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    70 g
    70 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260.8 kcal / 1091.1 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 5.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...