
Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
70 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g płatków owsianych
-
70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.8 kcal /
1091.1 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
5.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEBOJOWE PARTY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min