Jabłka pod kruszonką
TM6 TM5

Jabłka pod kruszonką

4.8 (925 ocen)

Składniki

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 50 g cukru
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    lub 50 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1104.6 kJ / 263.8 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
30.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
3 g
Sód
4.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy