![Jabłka pod kruszonką Jabłka pod kruszonką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0fc651c8-eb86-4ff6-a9d3-fe1e35a3c313/Derivates/8b3b610f-3222-4026-8d1f-9061a44052b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 70 g cukru - 70 g płatków owsianych
-
70
g mąki pszennej pełnoziarnistej
lub 70 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091.1 kJ / 260.8 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 5.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z czerstwego chleba
55 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1hod. 40min
Ciastka owsiane z czekoladą
35 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45 min
Galette z borówkami
1h 25min
Maślankowiec ze śliwkami
1 Std. 15 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 min