Jabłka pod kruszonką
TM5 TM6

Jabłka pod kruszonką

Składniki

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego,
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1104.6 kJ / 263.8 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
30.2 g
Tłuszcz
16.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie