Jabłka pod kruszonką
TM6 TM5

Jabłka pod kruszonką

4.8 (1.9K ocen)

Składniki

  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 50 g cukru
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    lub 50 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
833.1 kJ / 199.1 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
32.1 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
3.5 g
Sód
4.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy