Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
TM6 TM5

Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami

4.6 (2.2K ocen)

Składniki

  • masło, ilość do posmarowania formy
  • bułka tarta, ilość do oprószenia formy
  • 65 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 300 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 160 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
    lub 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g oleju
  • 15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
911.3 kJ / 217.7 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
33.7 g
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy