
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
-
masło ilość do posmarowania formy
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
orzechów włoskich, łuskanych65 g
-
bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki300 g
-
jajka2
-
mąki pszennej160 g
-
cukru150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
oleju30 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
217.7 kcal /
911.3 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska