
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło ilość do posmarowania formy
- bułka tarta ilość do oprószenia formy
- 65 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 160 g mąki pszennej
-
150
g cukru
lub 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g oleju
- 15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 217.7 kcal / 911.3 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Błonnik
- 1.3 g