Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g orzechów włoskich, łuskanych
lub 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką - 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g brązowego cukru
- 4 jajka
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy sernik japoński
3h 30min
Brownie z pistacjami
1h 45min
Brownie (wegańskie)
1 Std.
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 Std.
Brownie z krówkami
50 Min
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto czekoladowe
50 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 Std. 35 Min