Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Croustade aux pommes
50min
Galette au beurre
1 Std.
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2h
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Kouign-amann
2h 15min
Gâteau nantais et glace au rhum
13u. 15min
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Tarte chocolat café
3h 15min
Far breton aux pruneaux
2h