Gâteau nantais

Gâteau nantais

4.1 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 parts

Składniki

Le sirop
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de rhum blanc
    25 g
La pâte
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour les moules
    200 g
  • farine de blé pour les moules
  • de sucre en poudre
    200 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • œufs
    6
  • d'amandes en poudre
    300 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
Le glaçage
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de rhum blanc
    60 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 522.2 kcal / 2183.5 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 31.3 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...