Gâteau nantais

Gâteau nantais

4.1 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 parts

Składniki

Le sirop
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
  • 25 g de rhum blanc
La pâte
  • 200 g de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour les moules
  • farine de blé pour les moules
  • 200 g de sucre en poudre
  • le zeste d'une orange non traitée
  • 6 œufs
  • 300 g d'amandes en poudre
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
  • 200 g de sucre en poudre
  • 60 g de rhum blanc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.4 g
Kalorie 2183.5 kJ / 522.2 kcal
Tłuszcz 31.3 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 47.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...