Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pralines roses, concassées
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 200 g de lait
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103 kJ / 264 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Mousses à la crème de marrons
20 min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2h 15 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 Min
Mousse aux griottes
2j 30 menit
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Gratin de clémentine
30 min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 Std.
Verrines marron et chocolat
20 min
Œufs de caille en meurette
55 Min
Tarte à la praline
3h 20 min