Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les craquelins au chocolat
- 40 g de farine de blé
- 50 g de cassonade
- 40 g de beurre, en morceaux
- 8 g de cacao en poudre
La pâte à chou
- 130 g d'eau
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé
- 125 g d'œufs (2-3 œufs)
La chantilly saveur tiramisu
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de café instantané
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de mascarpone
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 10 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2280.3 kJ / 545 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 277.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5 min
Nouilles aux œufs chinoises
1h
Café à la noisette
25min
Brioche végétalienne aux fruits secs
2h
Galette pistache et fleur d'oranger
1h 30min
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Conchiglie à l'ail et aux olives
25min
Babka aux myrtilles
4h 50min
Gland à la pistache
1h 30min
Purée mousseline
40min
Mijoté de bœuf aux poivrons
3u. 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h