Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
TM6 TM5 TM31

Macarons cacao, ganache au chocolat blanc

4.1 (16 ocen)

Składniki

La ganache

  • 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
  • 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
  • 120 g de lait
  • 240 g de mascarpone

Les macarons

  • 150 g d'amandes en poudre
  • 250 g de sucre glace
  • 30 g de cacao en poudre
  • 100 g de blancs d'œufs (4 œufs env.)

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
529.2 kJ / 126.2 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
7.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
0.9 g
Sód
15.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy