Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 120 g de lait
- 240 g de mascarpone
Les macarons
- 150 g d'amandes en poudre
- 250 g de sucre glace
- 30 g de cacao en poudre
- 100 g de blancs d'œufs (4 œufs env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 529.2 kJ / 126.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 15.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Praliné maison rapide
1 Std.
Succès praliné
1h 40min
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Entremets chocolat, insert framboise
17óra
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Praliné
30min
Paris-Brest
3 Std.
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5h
Macarons à la vanille
3 Std.
Macarons coco-chocolat blanc
5 godz. 5 min
Tartelettes au citron meringuées
14 Std. 15 Min