Macarons cacao, ganache au chocolat blanc

Macarons cacao, ganache au chocolat blanc

3.9 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 pièces

Składniki

La ganache
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
    2 ½
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    120 g
  • de lait
    120 g
  • de mascarpone
    240 g
Les macarons
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • de sucre glace
    250 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • de blancs d'œufs (4 œufs env.)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 126.2 kcal / 529.2 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 15.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...