Gâteau chocolat-café meringué

Gâteau chocolat-café meringué

3.2 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 parts

Składniki

  • 220 g de chocolat noir pâtissier, en morceaux
  • 130 g de beurre demi-sel en morceaux, et un peu pour le moule
  • 90 g de cassonade
  • 3 œufs
  • 70 g de farine
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
  • 240 g de sucre en poudre
  • 3 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 20 g de cacao en poudre non sucré
  • 2 c. à café de café instantané dilué dans 2 c. à café d’eau chaude

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 12 g
Kalorie 3570 kJ / 856 kcal
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...