Choux fourrés à la ganache chocolat blanc et framboises

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pièces

Składniki

La ganache chocolat blanc
  • de chocolat blanc en morceaux
    150 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    250 g
La garniture à la framboise
  • de framboises fraîches
    300 g
    300 g de framboises surgelées
  • de sucre en poudre
    30 g
Le craquelin
  • de beurre à température ambiante, en morceaux
    80 g
  • de cassonade
    70 g
  • de farine de blé
    80 g
La pâte à choux
  • d'eau
    250 g
  • de beurre en morceaux
    90 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de farine de blé
    150 g
  • œufs
    4
  • de mascarpone
    250 g
Le dressage
  • sucre glace (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 458 kcal / 1916.4 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Sód 224.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...