Macarons à la fraise

Macarons à la fraise

4.1 17 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pièces

Składniki

La ganache à la fraise
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    120 g
  • de fraises lavées et séchées
    60 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    5 g
  • de sucre en poudre
    10 g
Les coques de macaron
  • d'amandes émondées (voir "Conseil(s)")
    110 g
  • de sucre glace maison
    110 g
  • de blancs d'œufs (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de colorant alimentaire rose
    1 - 2 pointes de couteau

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 74.1 kcal / 309.9 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 10 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...