Macarons à la fraise

Macarons à la fraise

3.8 26 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pièces

Składniki

La ganache à la fraise
  • 120 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 60 g de fraises lavées et séchées
  • 5 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 10 g de sucre en poudre
Les coques de macaron
  • 110 g d'amandes émondées (voir "Conseil(s)")
  • 110 g de sucre glace maison
  • 100 g de blancs d'œufs (voir "Conseil(s)")
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 - 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rose

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 10 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 309.9 kJ / 74.1 kcal
Tłuszcz 3.2 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...