Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la fraise
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 60 g de fraises lavées et séchées
- 5 g de jus de citron fraîchement pressé
- 10 g de sucre en poudre
Les coques de macaron
- 110 g d'amandes émondées (voir "Conseil(s)")
- 110 g de sucre glace maison
- 100 g de blancs d'œufs (voir "Conseil(s)")
- 100 g de sucre en poudre
- 1 - 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rose
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 309.9 kJ / 74.1 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 godz. 30 min
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4 Std.
Fraisier
15h
Macarons chocolat-framboise
27 Std. 45 Min
Praliné
30 min
Paris-Brest
3sa
Choux à la crème
1 godz. 5 min
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Macarons à la vanille
3sa