Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 475 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 500 g d'eau
- 6 poires Williams, coupées en deux
- 30 g de poudre d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3129.9 kJ / 748.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 115 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise au chocolat
45 Min
Paris-brest
3u. 10min
Génoise
50min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20 min
Number cake du Nouvel An
3hod.
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Naked cake aux framboises
1 Std. 30 Min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Layer cake façon tiramisu
1小时 15 分钟
Choux à la crème
1 godz. 5 min