![Tarte aux poires et ganache à la vanille Tarte aux poires et ganache à la vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ede60b35e14267992c376b68a6212a83/Derivates/c054312574b76ac9c9d475b8df34b0d2e316847c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 475 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 500 g d'eau
- 6 poires Williams, coupées en deux
- 30 g de poudre d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3129.9 kJ / 748.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 115 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Macarons à la fraise
2h 30min
Naked cake, chantilly et framboises
1 godz. 30 min
Paris-brest
3h 10min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Génoise au chocolat
45min
Macarons à la vanille
3h
Tartelettes au citron meringuées
14 Std. 15 Min
Entremets chocolat, insert framboise
17h
Génoise
50min
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3h
Entremets exotique
24h