Tarte aux poires et ganache à la vanille

Tarte aux poires et ganache à la vanille

2.5 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La ganache à la vanille (la veille)
  • de crème liquide 35% m.g.
    300 g
  • gousse de vanille les graines seulement
    1
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    150 g
La pâte (le jour même)
  • de sucre en poudre
    215 g
  • de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
    125 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    475 g
  • de sel
    1 pincée
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • d'eau
    500 g
  • poires Williams coupées en deux
    6
  • de poudre d'amande
    30 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 748.3 kcal / 3129.9 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 88.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 22.4 g
Sód 115 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...