
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 25 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 100 g de beurre ramolli
La crème pâtissière et le montage
- 250 g de lait et 2 c. à soupe
- ½ gousse de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g de fécule de maïs
- 10 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 25 g de beurre
- 100 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 433.2 kcal / 1812.4 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Sód
- 300.7 mg