Brioches suisses aux pépites de chocolat

Brioches suisses aux pépites de chocolat

4.6 119 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 5 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
  • 25 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 5 g de sel
  • 100 g de beurre ramolli
La crème pâtissière et le montage
  • 250 g de lait et 2 c. à soupe
  • ½ gousse de vanille
  • 4 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 25 g de fécule de maïs
  • 10 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 25 g de beurre
  • 100 g de pépites de chocolat

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 300.7 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1812.4 kJ / 433.2 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 45.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...