Brioches suisses aux pépites de chocolat

Brioches suisses aux pépites de chocolat

4.6 104 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 5 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    10 g
  • de farine T55, et un peu pour fariner
    250 g
  • de sucre en poudre
    25 g
  • œufs
    3
  • de sel
    5 g
  • de beurre ramolli
    100 g
La crème pâtissière et le montage
  • de lait et 2 c. à soupe
    250 g
  • gousse de vanille
    ½
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    10 g
  • de beurre
    25 g
  • de pépites de chocolat
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433.2 kcal / 1812.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 45.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 300.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...