Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau minérale
- 125 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 550 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 140 g de sucre en poudre
- 3 sachets de sucre vanillé
- 10 g de sel
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 80 g de beurre, ramolli
- 600 g de pommes, en morceaux
- 50 g d'eau
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924 kJ / 462 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1 Std. 50 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Churros maison et pâte à tartiner
1h 10min
Petits beignets de carnaval
3h
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Brioche plissée crème aux agrumes
4 Std.
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Brioche Nanterre
4h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min