Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Courgettes
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces that fit in feeder
- 700 g courgettes, unpeeled, washed, ends removed (see tip)
- 1 ½ tsp fine sea salt
Bolognese Sauce
- 80 g onions, quartered
- 80 g carrot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 80 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 40 g olive oil
- 800 g mixed mince, broken in pieces, (e.g. 400 g pork, 400 g beef)
- 100 g white wine, dry
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 30 g tomato purée
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
Béchamel Sauce
- 60 g unsalted butter, diced
- 110 g plain flour
- 750 g whole milk
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2432.6 kJ / 581.4 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1729.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 menit
Broccoli and Apple Salad
5min
Leftover Chicken Fajitas
1h 20 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50 min
Chilli Con Carne
35min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Stracciatella Soup
30min
Guinness® Bread
1h 45 min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.