Pepper and Salami Sauce

Pepper and Salami Sauce

4.3 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portion

Składniki

  • onion halved (approx. 80 g)
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh red chilli deseeded if desired
    1
  • olive oil
    30 g
  • peppers deseeded, cut in strips (1 cm)
    600 g
  • tomato purée
    30 g
  • water
    100 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • balsamic vinegar
    1 tsp
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • sugar
    1 pinch
  • crème fraîche
    30 g
    30 g cream
  • salami cut in strips (1 cm)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 222 kcal / 926 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...