Pepper and Salami Sauce
TM6 TM5

Pepper and Salami Sauce

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 1 onion, halved (approx. 80 g)
  • 1 garlic clove
  • 1 fresh red chilli, deseeded if desired
  • 30 g olive oil
  • 600 g peppers, deseeded, cut in strips (1 cm)
  • 30 g tomato purée
  • 100 g water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • 1 tsp balsamic vinegar
  • ¾ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • ½ tsp sweet paprika
  • 1 pinch sugar
  • 30 g crème fraîche
    lub 30 g cream
  • 80 g salami, cut in strips (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
926 kJ / 222 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy