Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 2 Tbsp olive oil
- 600 g water
- 550 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 12 prunes, pitted (approx. 120 g)
- 8 dried figs, halved if large (approx. 120 g) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground pepper, or to taste
- ¼ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- 250 g couscous
- 100 g raisins
- 60 g honey, or to taste
- 50 g blanched almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3358 kJ / 803 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 mnt
Chicken chorizo and chickpea stew
40 min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 mnt
Seafood Korma
40 min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Prawn and Cucumber Salad
55min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 mnt
Prawn Xacuti
1j 20 mnt
Monkfish and prawn soup
1j
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1j 40 mnt
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 mnt