Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 130 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di peperoni rossi e gialli, puliti e a pezzi (2 cm)
- 85 g di pane raffermo a pezzetti
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1400.3 kJ / 334.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 827 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 min
Rotolo di frittata
45 min
Gattò di patate e spinaci
2óra
Pop corn di patate
1 godz. 30 min
Polpettone zucca e spinaci
1óra 15p
Burger ceci e rucola
40 min
Rotolo ai piselli
50min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Pesto di melanzane
10 min.
Pesto di lattuga
15 min.
Pesto di zucchine e basilico
20p
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min