Patate schiacciate al forno

Patate schiacciate al forno

4.7 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
    1000
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
    10 rametti
  • spicchi di aglio
    2
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    5 rametti
  • di origano fresco le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di sale
    10 g
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    800 g
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 257.5 kcal / 1077.3 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 613.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...