Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 3 rametti di origano fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 800 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1077.3 kJ / 257.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 613.6 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane alla messinese
30 Min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4sa
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 dk
Mondeghili
40 dk
Focaccia di patate in padella
1sa
Torta della nonna al cioccolato
1 godz. 30 min
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Bortellina
30 Min
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3h 30min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 dk
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1sa