Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 3 rametti di origano fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 800 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1077.3 kJ / 257.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 613.6 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate e spinaci
2h
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40 min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Pollo speziato e purè di cavolfiore
40 min
Frittelle di carote con uova e avocado
40 min
Patate gratinate al formaggio
2h
Torta salata funghi e patate
1h 30min