
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g plain flour plus extra for dusting
- 15 g olive oil
- 125 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
Topping
- 40 g halved walnuts
- 100 g chicory
- 150 g pear halved lengthways
- 100 g crème fraîche
- 2 pinches coarse salt flakes or to taste
- 2 pinches ground black pepper or to taste
- 100 g Gorgonzola dolce crumbled
- rocket leaves for garnising
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 462.8 kcal / 1936.3 kJ
- Białko
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 676.9 mg