Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g olive oil
- 125 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch caster sugar
Topping
- 40 g halved walnuts
- 100 g chicory
- 150 g pear, halved lengthways
- 100 g crème fraîche
- 2 pinches coarse salt flakes, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 100 g Gorgonzola dolce, crumbled
- rocket leaves, for garnising
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936.3 kJ / 462.8 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 676.9 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Carbonara
30min
Fluffy Japanese Cheesecake
1h 50min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Apple Mille-feuille with Lamb's Lettuce and Nuts
15min
Arbroath Smokie Soup
40min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1h 30min
Ham and Leek Pies
1h 50min
Spaghetti Carbonara
25min
Sous-vide Sausage Ragù
2h 25min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2h 5min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min