Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
TM6

Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)

3.0 ( 1 ocena )

Składniki

Dough

  • 220 g plain flour plus extra for dusting
  • 15 g olive oil
  • 125 g water
  • ½ tsp fine sea salt
  • 1 pinch caster sugar

Topping

  • 40 g halved walnuts
  • 100 g chicory
  • 150 g pear halved lengthways
  • 100 g crème fraîche
  • 2 pinches coarse salt flakes or to taste
  • 2 pinches ground black pepper or to taste
  • 100 g Gorgonzola dolce crumbled
  • rocket leaves for garnising

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
462.8 kcal / 1936.3 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
51.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
676.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy