Urządzenia i Akcesoria
Spanakopita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
onions quartered80 g
-
olive oil plus extra for brushing20 g
-
frozen spinach defrosted, squeezed (approx. 600 g)1500 g
-
feta cheese crumbled400 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
filo pastry6 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
658.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
739.2 kJ /
176.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leek and Cheese Tart
1 godz. 5 min
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Rich mushroom stew with buttermilk dumplings
45 min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Baharat Spice Mix
Brak ocen
Seafood Soup with Gluten-free Bread
3 godz. 30 min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1 godz. 5 min
Potato, Pea and Onion Samosa
1 godz. 35 min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 min
Aubergine and Lentil Salad
40 min
Herb Butter Flatbreads
35 min