Urządzenia i Akcesoria
Spanakopita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
onions quartered80 g
-
olive oil plus extra for brushing20 g
-
frozen spinach defrosted, squeezed (approx. 600 g)1500 g
-
feta cheese crumbled400 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
filo pastry6 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
658.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
739.2 kJ /
176.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce
40 min
Root Vegetable Röstis
50 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing
45 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM5)
1 godz. 30 min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 godz.
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 godz.
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50 min
Spanish Tortilla
1 godz.
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Community fave brown rice salad
55 min
Risotto pomodori with burrata
30 min