Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower Cheese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
water500 g
-
cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets1
-
plain flour50 g
-
unsalted butter diced40 g
-
milk500 g
-
fine sea salt plus extra to taste½ tsp
-
ground white pepper plus extra to taste2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
470.7 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
1227.2 kJ /
293.3 kcal
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cookidoo® Served 2023
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
In Homemade We Trust
33 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Manifesto
203 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Simple Ideas
201 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
The Basic Cookbook 2018
174 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your Cookidoo® 2025: Veggie Lover
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Rhubarb Crumble
55 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Toad in the Hole
1 godz.
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Dauphinoise Potatoes
50 min
Chicken and Leek Pie
1 godz. 20 min
Cheese Sauce
15 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Yorkshire Pudding
1 godz.