Cauliflower Cheese

4.7 296 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
    Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
  • water
    500 g
  • cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets
    1
  • plain flour
    50 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • milk
    500 g
  • fine sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 470.7 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1227.2 kJ / 293.3 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Węglowodany 15.7 g

Może spodoba Ci się również...