Cauliflower Cheese
TM6 TM5 TM31

Cauliflower Cheese

4.7 ( 264 oceny )

Składniki

  • 200 g Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    lub Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
  • 500 g water
  • 1 cauliflower (approx. 1000 g), cut in florets
  • 50 g plain flour
  • 40 g unsalted butter diced
  • 500 g milk
  • ½ tsp fine sea salt plus extra to taste
  • 2 pinches ground white pepper plus extra to taste
  • 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
293.3 kcal / 1227.2 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
15.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
470.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy