Wersje kompatybilne
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g raw hazelnuts
- 150 g dried apricots
- 300 g onions, quartered
- 20 g garlic cloves
- 60 g olive oil, plus extra for drizzling
- ½ tsp salt
- 200 g couscous
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g water
- 200 g carrots, sliced (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (7-10 mm)
- 150 g red peppers, cut in bite-size pieces
- 100 g frozen peas
- 200 g feta cheese, diced (5 mm)
- 2 tsp fresh parsley, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Pollock and Spinach Lasagne
1 Std.
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min
Beetroot and Kale Pizza
2h
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30min
Beetroot salad
10 Min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.