Wersje kompatybilne
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g raw hazelnuts
- 150 g dried apricots
- 300 g onions, quartered
- 20 g garlic cloves
- 60 g olive oil, plus extra for drizzling
- ½ tsp salt
- 200 g couscous
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g water
- 200 g carrots, sliced (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (7-10 mm)
- 150 g red peppers, cut in bite-size pieces
- 100 g frozen peas
- 200 g feta cheese, diced (5 mm)
- 2 tsp fresh parsley, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 min
Cauliflower "Couscous" Salad
10 min
Seven Spice Chicken with Rice
35 min
Seitan Chilli
25 min
Carrot and Peanut Bake
55min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Beetroot Salad
10 min
Chickpea Gratin
1h
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min.
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h