Mini Falafel with Beetroot Houmous
TM6 TM5 TM31

Mini Falafel with Beetroot Houmous

4.3 (37 ocen)

Składniki

Beetroot Houmous

  • 1 garlic clove
  • 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 Tbsp tahini
  • 1 Tbsp water
  • 1 tsp ground cumin (opcjonalnie)
  • 1 pinch fine sea salt, or to taste
  • 1 pinch paprika, for sprinkling

Falafel

  • 1 garlic clove
  • 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
  • 1 tsp coriander seeds, lightly ground
  • 1 tsp cumin seeds, lightly ground
  • 1 Tbsp spelt flour
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 2 pinches fine sea salt, or to taste
  • 2 pinches ground black pepper
  • olive oil, for frying

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
530 kJ / 126 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy