Mini Falafel with Beetroot Houmous

Mini Falafel with Beetroot Houmous

4.3 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
10 portions

Składniki

Beetroot Houmous
  • garlic clove
    1
  • lemon juice (approx. 1-2 lemons)
    50 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • raw beetroot peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
    1
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • tahini
    1 Tbsp
  • water
    1 Tbsp
  • ground cumin (opcjonalnie)
    1 tsp
  • fine sea salt or to taste
    1 pinch
  • paprika for sprinkling
    1 pinch
Falafel
  • garlic clove
    1
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • coriander seeds lightly ground
    1 tsp
  • cumin seeds lightly ground
    1 tsp
  • spelt flour
    1 Tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • fine sea salt or to taste
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 126 kcal / 530 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...