Urządzenia i Akcesoria
Potato Pancakes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves or to taste15 g
-
floury potatoes peeled, cut in pieces (3 cm)700 g
-
medium egg1
-
plain flour60 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
dried marjoram1 Tbsp
-
frying oil (e.g. vegetable oil)120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
973.2 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
2024.4 kJ /
483.9 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked Rice with Grated Apples
50 min
Grated Potato Pancakes
35 min
Peanut Milk and Patties
8 godz. 55 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 godz. 20 min
Spanish Tortilla
1 godz.
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
45 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Polish Doughnuts (Pączki)
1 godz. 20 min