
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g olive oil
- 80 g onions quartered
- ½ Tbsp fresh thyme leaves only
- 1 - 2 tsp harissa paste to taste
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 600 g mixed root vegetables peeled, cut in pieces (3-4 cm) (e.g. carrots, parsnips, swede, sweet potatoes, see tip)
- 400 g water
- 240 g tinned haricot beans drained, rinsed (1 x 400 g tin)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g fresh parsley leaves roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 185 kcal / 774 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 24.6 g