Wersje kompatybilne
Straccetti di pollo con cous cous, purea di carote e mela
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cous-cous
- 400 g di petto di pollo a listarelle
- ½ limone (scorza e succo)
- 1 cucchiaino erbe aromatiche miste secche
- 350 g di mela, sbucciata e a cubetti
- 1 pizzico cannella in polvere (opcjonalnie)
- 5 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate solo le foglie, più un po' di guarnizione
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 200 g di acqua
- 200 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di carote, pelate e a pezzi
-
140
g di latte
lub 140 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2472.8 kJ / 591 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1034.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso al curry e pollo
40 Min
Nasello al vapore con riso e verdure
30 Min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40 Min
Pasta al pesto di prezzemolo
20min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 Min
Pesto di zucchine e basilico
20min
Smoothie al melone (TM6)
Nenhuma avaliação
Nasello in salsa all'arancia
2 Std. 30 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Risotto zafferano e speck
35min
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1h 30min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1 Std.