Lenticchie con riso e mela
TM6 TM5

Lenticchie con riso e mela

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 100 g di lenticchie secche
  • 30 g di cipolla
  • 50 g di carota in pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 foglia di alloro secca
  • 1 pizzico di cumino in polvere
  • 450 g di acqua
  • 20 g di riso a chicco corto
  • ½ mela Golden Delicious, pelata e a cubetti (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
645 kJ / 154 kcal
Białko
6.67 g
Węglowodany
19.62 g
Tłuszcz
5.45 g
Błonnik
4.08 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy