Trofie fredde con pesto di avocado

Trofie fredde con pesto di avocado

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • 100 g di pomodori pachino
  • 20 g di erbe aromatiche fresche miste (basilico, timo limonato, rosmarino)
  • ¼ di spicchio di aglio
  • 120 g olio extravergine di oliva
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 avocado maturi, la polpa a pezzi
  • 5 g di sale + q.b.
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 90 g di pinoli sgusciati
  • 1200 g di acqua
  • 320 g di trofie secche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 708.2 mg
Białko 25.4 g
Kalorie 4350.8 kJ / 1040 kcal
Tłuszcz 82.1 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...