Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di melanzane a tocchetti (1 cm)
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 200 g di Feta a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 320 g di pasta tipo caserecce integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Cous cous con sgombro e olive
30min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30min
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30min
Pasta caprese
20min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40min
Maccheroncini estivi con melanzane, pomodorini e feta
35min
Sformatini di orzo con melanzane saltate
50min
Insalata di cous cous con melanzane e peperoni
35min