Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di asparagi, puliti e a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 40 g di patata, pelata e a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale o di pollo
- 60 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 600 g di bocconcini di tacchino, senza pelle e disossato (circa 2 cm)
- 20 g di farina tipo 00 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 114.7 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di pollo al limone
40min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Nasello al vapore con riso e verdure
30min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1u.
Salmone al curry con verdure invernali
35min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30min
Salmone con pesto di cedro
30min
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30 min
Fagottini di tacchino sottovuoto con salsa al whisky
2u.
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40min
Polpette alla rucola
40min