Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g white sandwich bread, sliced, toasted
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 60 g onions, quartered
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 garlic clove
- 175 g frozen green peas, defrosted
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g courgettes, diced (1 cm)
- 30 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 pinch ground cayenne pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
Alternatywne przepisy
Vegetable Tart
1h 15min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Root Vegetable Gratin
1h
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Goat's Cheese Pie
1 godz. 10 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 min