Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g white sandwich bread, sliced, toasted
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 60 g onions, quartered
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 garlic clove
- 175 g frozen green peas, defrosted
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g courgettes, diced (1 cm)
- 30 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 pinch ground cayenne pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Roasted Tomato Tart
2 godz.
Root Vegetable Gratin
1h
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Courgette and Carrot Loaf
45min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Mushroom Parmentier
1h 10min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h