Jajka faszerowane à la caprese

Jajka faszerowane à la caprese

4.5 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 sztuk

Składniki

  • 5 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g wody
  • 3 jajka schłodzone
  • ½ pomidora bez skóry (ok. 80 g, patrz wskazówka)
  • 65 g sera mozzarella (½ kulki), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 202.2 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 320 kJ / 76.5 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...