Zajączki z kremu cytrynowego

Zajączki z kremu cytrynowego

4.4 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

Uszy zajączków
  • białka
    2
  • cukru
    60 g
  • żółtka
    3
  • mąki pszennej
    35 g
  • skrobi ziemniaczanej
    30 g
Krem cytrynowy
  • cukru
    50 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), plus skórka pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
    1 ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    180 - 200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    400 g
    400 g twarogu sernikowego, z wiaderka, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • ozdoby z masy cukrowej (np. cukrowe oczy)
  • skórka z cytryny pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308 kcal / 1288.8 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 272.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...