
Urządzenia i Akcesoria
Zajączki z kremu cytrynowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Uszy zajączków
-
białka2
-
cukru60 g
-
żółtka3
-
mąki pszennej35 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
Krem cytrynowy
-
cukru50 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), plus skórka pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji1 ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki180 - 200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki400 g
-
ozdoby z masy cukrowej (np. cukrowe oczy)
-
skórka z cytryny pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308 kcal /
1288.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
272.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska