
Urządzenia i Akcesoria
Zajączki z kremu cytrynowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Uszy zajączków
-
2 białka
-
60 g cukru
-
3 żółtka
-
35 g mąki pszennej
-
30 g skrobi ziemniaczanej
Krem cytrynowy
-
50 g cukru
-
1 ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), plus skórka pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
-
180 - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
ozdoby z masy cukrowej (np. cukrowe oczy)
-
skórka z cytryny pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308 kcal /
1288.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
272.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mrożony sernik mojito
24 Std. 30 Min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 Min
Czekoladki adwentowe
2 Std. 15 Min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 Std. 40 Min
Biało-czerwony deser
7 Std.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 Min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 Std. 15 Min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 Std. 25 Min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 Min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 Min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 Min