Urządzenia i Akcesoria
Zajączki z kremu cytrynowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Uszy zajączków
-
2 białka
-
60 g cukru
-
3 żółtka
-
35 g mąki pszennej
-
30 g skrobi ziemniaczanej
Krem cytrynowy
-
50 g cukru
-
1 ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), plus skórka pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
-
180 - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g twarogu sernikowego, z wiaderka, śmietankowego, podzielonego na kawałki400 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
ozdoby z masy cukrowej (np. cukrowe oczy)
-
skórka z cytryny pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
272.8 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1288.8 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Deser plaża
2h 30min
Babeczki pistacjowe z kremem
50min
Ciasto "Pszczółka"
1h 45min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15min
Grillowane warzywa z serem feta
35min
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2h 25min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15min
Halloweenowy poncz
20min
Marchewkowo-serowy dip
15min
Bezowe duszki
3h
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3h 25min