
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wild rice
- 1150 g water
- 1 Tbsp olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 200 g green beans trimmed
- 150 g shallots halved
- 2 garlic cloves
- 8 sprigs fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing
- 50 g unsalted butter cut in pieces
- 350 g button mushrooms quartered
- 125 g dry white wine
- 350 g chicken legs, skinless (approx. 3-4 chicken legs)
- 350 g chicken thighs, skinless (approx. 3-4 chicken thighs)
-
1
tsp vegetable stock paste homemade
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp ground black pepper
- 30 g cornflour
- 100 g single cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 606 kcal / 2540 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g