
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1000 g pork shoulder, boneless cut in pieces (5 cm)
- 150 g onions sliced
- 300 g dry red wine full-bodied
- 2 bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh rosemary
- 1 celery stalk sliced (2 cm)
- 8 cloves
- 6 garlic cloves lightly crushed
- 12 black peppercorns
- 1 Tbsp juniper berries lightly crushed
Stew
- 5 Tbsp olive oil
- 200 g chorizo sliced (5 mm)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 tsp plain flour
- 20 g dried porcini mushrooms
- 100 g red vermouth
- 350 g water boiling
-
1
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt plus 1 pinch
- ½ tsp ground black pepper plus 1 pinch
- 70 g cooked, peeled chestnuts halved
- 1 Tbsp unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 391 kcal / 1633 kJ
- Białko
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Węglowodany
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash
2 Std. 45 Min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 Min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 Std. 10 Min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 Std. 20 Min
Chicken Étouffée
45 Min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 Std. 10 Min
Rice with Duck
1 Std. 5 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Mardi Gras Meatballs
1 Std. 5 Min