Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1000 g pork shoulder, boneless, cut in pieces (5 cm)
- 150 g onions, sliced
- 300 g dry red wine, full-bodied
- 2 bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh rosemary
- 1 celery stalk, sliced (2 cm)
- 8 cloves
- 6 garlic cloves, lightly crushed
- 12 black peppercorns
- 1 Tbsp juniper berries, lightly crushed
Stew
- 5 Tbsp olive oil
- 200 g chorizo, sliced (5 mm)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 tsp plain flour
- 20 g dried porcini mushrooms
- 100 g red vermouth
- 350 g water, boiling
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- ½ tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 70 g cooked, peeled chestnuts, halved
- 1 Tbsp unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1633 kJ / 391 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
Alternatywne przepisy
Chicken Étouffée
45 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10 Std. 55 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Sautéed Pork with Cider
55 min
Herby Steaks with French Potato Salad
45 min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25 min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2h
Basque Chicken
1óra 10p
Beef in Stout
1h 40 min