Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish Spice
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp dried basil
- 1 Tbsp garlic powder
- ½ Tbsp paprika
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Rice and Fish
- 120 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 red pepper, quartered
- 1 green pepper, quartered
- 1 yellow pepper, quartered
- 125 g bacon lardons
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 1000 g water
- 200 g long grain rice
- 4 hake fillets (approx. 125 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2028 kJ / 483 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Seafood Risotto
40min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Seafood Stew with Rice
30min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min