Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onions, quartered
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 100 g leek, cut in pieces (3 cm)
- 100 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Bündnerfleisch, cut in strips (2 cm) (see tip)
- 30 g unsalted butter, diced
- 80 g pearl barley
- 900 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 100 g whipping cream
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley (approx. 10 g), leaves only, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.8 kJ / 286.1 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 116.4 mg
Alternatywne przepisy
Potato Soup with Parsley Pesto
30min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Beef Goulash Soup
1h 15min
Liver Cake
1h 50 min.
Strawberry Layer Cake (TM5)
No ratings
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Couscous Cake with Fruit
1h 50 min.
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1h 15min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Garlic Turkey Stew
45min