Grisons Barley Soup

Grisons Barley Soup

4.7 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    80 g
  • carrot peeled, cut in pieces (3 cm)
    60 g
  • leek cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • celeriac peeled, cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • Bündnerfleisch cut in strips (2 cm) (see tip)
    100 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • pearl barley
    80 g
  • water
    900 g
  • vegetable stock paste, homemade
    2 heaped tsp
    2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
  • whipping cream
    100 g
  • fine sea salt or to taste
    1 pinch
  • ground black pepper or to taste
    1 pinch
  • fresh flat-leaf parsley (approx. 10 g), leaves only, finely chopped
    ½ bunch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 286.1 kcal / 1196.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 116.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...