Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
TM5 TM6

Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta

3.4 (10 ocen)

Składniki

  • 30 g mixed fresh herbs, leaves and tender stems, e.g. sage, parsley, thyme
  • 500 g water
  • 900 g Brussels sprouts, trimmed, halved
  • 110 g shallots, halved
  • 220 g pancetta, diced (approx. 5 mm)
    lub 220 g smoked bacon, diced (approx. 5 mm)
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 200 g cooked chestnuts, peeled
  • 60 g sweet Marsala wine
  • 1 Tbsp maple syrup
  • ½ tsp fine sea salt, to taste
  • ½ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1674 kJ / 400 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
21 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy