Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 1 ½ c. à café sel Assaisonnement: plus selon le goût
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 c. à café paprika doux en poudre
- 300 g de vin blanc
- 800 g de viande de porc en morceaux, découennée, en dés (rojões)
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 50 g de saindoux
- 80 g d'eau
- 500 g de châtaignes cuites et pelées
- persil frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3982.8 kJ / 951.9 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 56.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 992.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hachis de poulet et polenta
45 Min
Curry thaï de bœuf, pois gourmands et riz
1h 15min
Goulasch
50 min
Riz au bœuf et poivron rouge
45 Min
Rougail morue
25 Min
Soupe au chou (caldo verde)
40 Min
Colombo de porc à la guyanaise
1h 15min
Bœuf lok lak et riz sauté à la tomate
1h 45min
Risotto de petites pâtes aux crevettes
25 Min
Poulet façon bourguignon
35 Min
Rouelle de veau aux carottes
50 min
Agneau et pommes de terre au romarin
1 Std.